Pahaa aavistamattomana tutkailin kevätrullia. Lukaisin kiireellä myös tuoteselosteen läpi. Ingredients, eikä silmiini osunut mainintaa eläinkunnantuotteista. On kuitenkin ilmeisesti niin, että ruokapuolen yleissivistykseni ei kata aivan kaikkea, sillä olisihan minun pitänyt tietää, että kevätrullat sisältävät kanaa!

Kokkaaminen on ihmepuuhaa - en käsitä sitä (saati pidä siitä) yhtään! Paistoin kuitenkin kevätrullan ja keitin nuudeleita kaveriksi, salaatti oli jo valmiina. Maistoin ensimmäisen palasen kevätrullaa pahaa aavistamatta. Huomasin heti, että jokin oli pielessä, mutten käsittänyt yhtään, että mikä se mahtaisi olla. Maistelin tarkkaan, enkä huomannut mitään. Tutkin koostumusta, tasaisen oloista mössöä: mitä sitä nyt voisi pakasteelta odottaa! Päättelyni lopputulos oli se, että kevätrullat nyt vain ovat vähän..noh..pahoja. Söin koko annoksen ja hetken kuluttua paha maku velloi suuta kohti. Hipsin äkkiä takaisin keittiöön tarkistamaan tuoteselostetta ja sielähän se oli, listan viimeisimpänä: broilerinlihaa! Kiva. Kiva. Vatsassani alkoi möyriä pelkkä pettymys ja ahdistus, vaikken kasvisten puoleen olekaan eettisistä syistä kääntynyt (tietysti tuotakin puolta tarkastelemalla saisi varsin helposti kasan syitä, joiden perusteella jättää liha), oli pettymys ja kuvotus suuri.

Minulle on aikaisemminkin käynyt kommelluksia kanan kanssa, tosin itsestäni johtumattomista syistä. Isoäitini kerran piilotti ruokaani kanaa: Mikä lipevä julmuri! (sanoi olevansa vain huolissaan, etten saa tarvitsemaani ravintoa tarpeeksi - niinkuin siinä ikinä olisi ollut ongelmaa!)
Ruokavaliooni kuuluvat siis kasvikunnan lisäksi kala sekä kananmunat ja maitotuotteet. En ole millään tavalla ääritapaus, mutta tämä ei vanhalle muorille käy: aina on tarjolla sitä iänikuista lihaa.